5.4.2019

Kivimäki


Keltainen tupa ♥

Olemme haaveilleet omasta talosta jo vuosia. Ensimmäisiä taloja käytiin katsomassa jo viitisen vuotta sitten. Paljon taloja tuli katseltua, mutta sitä oikeaa ei vaan tuntunut löytyvän. Ei meillä mikään varsinainen kiire ole ollut taloa saada, oltiin asenteella että tulee kohdalle kun tulee. Ollaan molemmat aika harkitsevia ja varovaisia ihmisiä isoissa päätöksissä joten senkin takia mietitiin jokaista taloa aika pitkään. Olihan meillä suht paljon kriteereitäkin mm. 
- hinta noin 100000e, mielellään alle
- sijainti tarpeeksi maalla mutta ei kuitenkaan mitään tunnin ajomatkaa miehen työn takia 
- omaa maata mielellään hehtaari
- ei naapureita ihan seinän takana
- ulkorakennus/navetta
- autotalli
- ainakin kaksi makkaria
- mieluusti vanhempi puutalo/rintamamiestalo
- ei liian isoja korjaustarpeita
eli suht perusjuttuja mutta aina jäi jostain kiikastamaan. Meidän budjetti oli suht pieni joten se oli isoin ongelma. Suurimmassa osassa muuten kivoista taloista oli ihan liikaa meille rempattavaa. Meillä kun ei remppakokemusta paljon ole, niin silloin pitäisi enemmän turvautua ammattiapuun ja sehän se maksamaan tuleekin. Toinen oli monesti sijainti, joko liian lähellä kaupunkia jolloin naapurit heti vieressä ja metsää ei lähellä tai sitten ihan liian kaukana kaupungista. 
Yksi ongelma on myös tämä ns. paskalaki mihin kaatui useampi talo kun viemärit ei täyttäneet vaatimuksia.
Tässä nämä kaikki toteutuu, ainoastaan matka Joensuuhun on hieman pidempi kuin alkuun mietittiin, mutta vielä ihan siedettävä n. 40min talvella. 

Itseasissa me käytiin jo vuonna 2017 katsomassa tätä taloa. Tykästyin kyllä taloon jo silloin, mutta hintaa oli silloin enemmän, matka mietitytti ja ajateltiin josko kuitenkin vähän lähempää talo löytyisi, viemärit ei olisi riittäneet sekä samana päivänä kun taloa käytiin katsomassa myynti-ilmoitus hävisi netistä. Joten talo sitten jäi ostamatta sillä kertaa. Monta kertaa tuossa vuosien aikana tämä talo muistui mieleen ja mietin että olisipa ihana asua siellä.

Helmikuussa tehtiin tarjous eräästä toisesta talosta,  mutta se oli myynnissä tarjouskaupalla joten muitakin kilpailijoita oli ja talo meni toiselle. Siinä sitten aloin taas selailemaan muita myytäviä kohteita kun tämän ilmoitus hyppäsi esiin. Sitten päätettiin miehen kanssa mennä katsomaan taloa uudestaan. Ja yhtä ihana se oli kuin ensimmäiselläkin kerralla. 
Sitten alkoikin tapahtumaan asioita vauhdilla. Pankista lainalupaus ja seuraavalla viikolla mentiin tekemään kirjallinen tarjous. Parin päivän päästä saatiin vastatarjous mikä me sitten hyväksyttiin. 
Siitä taas seuraavalla viikolla oli kuntotarkastuksen vuoro ja onneksi ei mitään ongelmia löytynyt. Niinpä 13.3 laitettiin nimet kauppakirjaan ja talo on nyt meidän.


Keltainen talo sijaitsee Kivimäki nimisellä tontilla, se on rakennettu vuonna 1953 ja laajennettu 1978. Maata ympärillä on 1,68 ha ja pihalta löytyy vanha navettarakennus, ulkosauna, leikkimökki ja traktorikatos.
Sisällä tilaa on 89m², kahdessa kerroksessa. Alhaalla löytyy keittiö ja olohuone sekä myöhemmin rakennetussa "elintasosiivessä" wc, pesuhuone ja sauna sekä makuuhuone.
Ylhäällä on pieni vaatehuone sekä kaksi huonetta joista on tarkoitus tehdä mulle taideateljee ja toisesta elokuvahuone.



Muita kuvia mulla ei tästä vielä ole kuin nämä myynti-ilmoituksessa olleet.
Talon värimaailma on nyt valkoinen-beige, tiedän kyllä, että monen mielestä ihana mutta... Ei vaan mun juttu ollenkaan, eikä onneksi miehenkään :D Rakastan värejä ja uskallan myös käyttää niitä joten luultavasti tämä ei valkoisena tule pitkään pysymään.
Valkoinen voi olla ok pieninä ripauksina värien joukossa, mutta ei isoina pintoina. Valkoinen on mulle tyhjä taulukangas, tylsä, väritön ja iloton mikä vain odottaa sitä, että joku maalaa jotain kivaa ja herättää henkiin.
Rakastan värikkäitä, hieman boheemeja, retroa ja muutenkin sopivassa suhteessa vanhoilla ja uusilla tavaroilla sisustettuja koteja, joten sellainen sisutus tähän olisi haaveissa saada tehtyä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti