17.5.2019

Terveisiä maalta

Tarkoitus oli tehdä postausta heti muuton jälkeen, mutta niin se vain melkein viikko on vierähtänyt ja en paljoa ole koneella kerennyt istumaan saati blogia kirjoittamaan.

Mutta tosiaan, täällä sitä nyt ollaan, ihan omassa kodissa ♥ Ja olen tykästynyt paikkaan jo kovasti. Tämä on tuntunut kodilta heti alusta alkaen, kertaakaan ei ole tullut sellaista tunnetta että majailisi jonkun toisen nurkissa.



11.5 oli muuttopäivä. Päivä alkoi jo seitsemältä aamulla kun aloin pakkailemaan viimeisiä tavaroita. Ysin kieppeillä tuli mies ja  veljensä muuttoauton kanssa. Auto olikin vähän isompi kuin odotin, mutta saatiinkin sitten kahdella reissulla suurinosa tavaroista vietyä.
Ja tavaraahan riitti. Siis olen aina kuvitellut, että ei mulla ole paljon tavaraa, mutta näköjään sitä vaan kummasti riittää kun purkaa kaikki kaapit ja varaston. Enpähän minä ole muuttanutkaan 11 vuoteen, että hyvin on ollut aikaa hamstrata tavaraa :D
Pari tuntia meni, että saatiin eka autollinen täyteen. Siskon ja siskontytön kanssa otettiin pienempään autoon kissat ja joitain tavaroita ja lähdettiin taloa päin.
Talolla laitoin kissat yläkerran huoneeseen ettei ne pääse vahingossa livahtamaan pihalle ulko-ovesta. Kissoista on muuttanut aikaisemmin vanhin ja toiseksi nuorin. Mutta yllättäen kaikkein rohkein oli Cora joka on asunut pennusta asti mun luona eikä ikinä ole muuttanut. Muut kissat meni piiloon hyllyn taakse eikä niitä sitten paljoa näkynytkään pariin tuntiin. Cora vain jäi istumaan oven taakse ja ihmettelemään että mikäs juttu tämä nyt on :D




Aika hyvin sain jo keittiötavaroista paikalleen ja olin jo hetken, että jes nämähän mahtui hyvin ja kaupunkiinhan ei enää paljoa tavaraa jäänyt. No toinen kuorma tuli ja pääsi pieni huokaus :D Joo'o, ei kun uudestaan purkamaan kuormaa. Onneksi näistä toisen kuorman tavaroista paljon oli sellaisia, mitkä meni suoraan varastoon.


Joskus ilta kahdeksan kieppeillä lähdettiin viemään pakettiauto pois ja siivoamaan vanhaa asuntoa ja hakemaan vielä viimeisiä tavaroita. Takaisin talolla oltiin lähempänä puolta yötä.
Sitten pääsi kissatkin tutustumaan koko asuntoon. Onneksi tuossa välissä kissat oli jo vähän rohkaistuneet ja uskaltautuivat tulemaan alakertaan tutkimaan. Paljoa tuossa ei enää jaksanut tehdä, eikä pitkään tarvinnut unta odotella.

Cora katselee portailla

Miehellä oli  maanantai ja tiistai vapaat ja ne meni lähinnä taloon tutustuessa, järjestelemällä tavaroita ja pihaa haravoidessa.

Häntä on raukalta jäänyt jonnekin
 Piha ei ole vielä aidattu, joten silloin kun itse olen keskittynyt ulkona tekemään jotain hommaa on Javi saanut olla narussa kiinni. Javi ei ole tottunut olemaan ulkona sidottuna kiinni kun ihmiset puuhailee omiaan. Itse kun häviää näköpiiristä ja Javi ei pääse perään niin siinä vaiheessa alkaa protestiksi hirveä vinkuminen mikä muistuttaa lähinnä kuin sikaa tapettaisiin. Saa nähdä onko kohta eläinsuojelu ovella kun joku ilmoittaa että koiraa rääkätään :D
No ehkä se tästä vielä helpottuu kunhan saadaan aita tehtyä, eikä tarvitse enää narussa pitää.
Väsynyt Javi
Tiistaina testattiin nuotiopaikka, hyviä makkaroita tuli :D Taustalla näkyvä puuläjä pitää josain vaiheessa siivota ja tehdä pressun alle kunnollinen puupino.
Javille oli pakko hakea heti maanantaina punkkipanta, täällä on nimittäin aivan tajuttomasti punkkeja. Olen kyllä kulkenut vaikka millaisessa pusikossa, mutta ei tämmöistä määrää ole vielä vastaan tullut. Ei tarvitse kuin mennä tuohon metsän laitaan hetkeksi niin vähintään on yksi kävelemässä vaatteissa.
Coran kanssa kävelin rappusilta ulkosaunalle päin olevaa polkua, olisko jotain 20 metriä matkaa niin jo oli kissan jaloissa kaksi kävelemässä. Onneksi valkoinen karva niin näki heti. Yök, niin ällöttäviä otuksia :/






 Keskiviikkona pitikin sitten aloittaa jo töiden tekoa. Työhuone on vielä aika kesken mutta tärkeimmät jutut paikallaan sentään. Työpöytä kyllä pitää vielä siirtää ikkunaseinälle oikeaan reunaan. Nyt valo tulee oikeasta reunasta, jolloin maalatessa tulee varjo työn päälle. Sekä mun työlamppu ei yllä vasemmalle puolelle kunnolla.
Ihanat keltakukalliset retroverhot löysin viimeksi kirpparilla käydessä, niitä ei ole kuin yksi mutta yläkerran ikkunat on sen verran kapeat ettei tuohon toista tarvitsekaan.



Meille tuli myös pieni sohvaongelma. Tämä iso kulmasohva oli tarkoitus mennä yläkertaan elokuvahuoneeseen, mutta eihän tuo mahdu kulkemaan portaista lähellekään. Nyt sitten joutuu ostamaan yläkertaan uuden sohvan ja en tiedä mitä alakertaan tulee. Tarkoitus oli, että alas olisin ostanut uuden, jonkun pienen ja kevyen sohvan. Alakertaan ei ole tulossa telkkaria ollenkaan joten sinne ei mitään löhösohvaa tarvita. Pitää nyt sitten katsoa mitä tuolle tekee, jääkö se tuohon vai lähteekö jonnekin muualle.

Kontista löydetyt ihanat vihreät verhot pääsi olohuoneeseen
Viikonloppuna olisi tarkoitus saada aloitettua aidan pystytystä. Talon entiseltä omistajalta ostettu lammasverkko riittää suurimmaksi osaksi, jotain 50m luokkaa joutuu vielä ostaamaan. Huomenna aamulla lähdetään kaupunkiin ostamaan kaikenlaista mitä tässä tulee tarvitsemaan, moottorisahasta lähtien. Samalla käydään purkamassa entisen asunnon parvekkeelta kissaverkko pois. Työntäyteinen viikonloppu siis luvassa.

Kivaa perjantaita ja viikonloppua ♥



1 kommentti:

  1. On siinä sitten hommaa! Itse olen myös sitä mieltä, ettei minulla ole kovin paljon tavaraa, mutta voihan sitä olla väärässä.

    VastaaPoista