21.5.2019

Lundia tuli taloon




Miehen kanssa molemmat luetaan aika paljon joten kirjojakin jonkin verran löytyy sekä melkein aina kirpparilla/Kontissa käydessä joku uusi tarttuu mukaan.
Kirjahyllyt ei taida tällä hetkellä olla in, mutta itse tykkään kirjahyllyistä ja siitä, että kirjat saa olla esillä eikä missään laatikossa piilossa mistä niitä pitäisi kaivaa siinä vaiheessa kun haluaa lukea.
Mulla on iso ja vanha Iskun kirjahylly ollut lapsesta asti ja kulkenut mukana kun omilleni lähdin asumaan. Nyt päätin, että joku erilainen hylly olisi kiva ja iso möhkäle sai mennä varastoon.

Mies sai töistä Lundia hyllyn mikä oli menossa roskiin. Yläkerran aulassa on sopiva paikka kirjahyllylle, mutta tämä on aika matala tila sekä katto on lisäksi vino joten Lundiahan ei olisi kokonaisena siihen mahtunut.
Lundia sai sitten lyhennysoperaation. Vähän kyllä mietin raaskiiko tätä pätkäistä, mutta pääsipähän nyt käyttöön, ei tämä oikein mihinkään kokonaisena olisi mahtunut. Parempi käytössä kuin varastossa tai kaatopaikalla.

Kasattuna
Sitten pääsikin raahaamaan kirjalaatikoita alakerrasta ja järjestämään hyllyä.


Sehän näyttää ihan siltä kuin olisi tehty siihen :D


Nyt aula on melkoisen mäntyvoittoinen, jotain pientä remppaa tälle pitää keksiä.
Vanhat puulattiat on ihania ja tämä on nyt ainut paikka missä lattia on näkyvissä. Muualle on laitettu muovimatto päälle, joskus tulevaisuudessa olisi tarkoitus kurkata alle ja katsoa missä kunnossa laudat on ja voisiko ne ottaa esille. Jos laudat on niin huonossa kunnossa, että niitä ei pysty kunnostamaan niin sitten pitää miettiä tehdäänkö uudet lautalattiat vai päädytäänkö johonkin muuhun materiaaliin.
Mutta tämä aulan lattia olisi suunnitelmissa maalata jollain kivalla värillä.

Myös portaat olisi ihana saada jonkun muun kuin männyn väriseksi. Muutenkin lakkapinta on kulunut, joten maali tekisi hyvää.


Ylin porras on joskus maalattu vihreällä, joten ainakin yksi vaihtoehto olisi jo tässä portaiden väriksi. 
Onkohan tässä mahdollisesti joskus ollut tuon väriset portaat? En tiedä onko nykyiset portaat alkuperäiset vai rakennettu uusiksi jossain vaiheessa. Elintasosiiven tultua -70 luvulla on kyllä mahdollista, että portaat on pitänyt rakentaa eri kohtaan koska etuovikin on siirtynyt ja koko alakerran eteinen muuttunut.

Remppajuttuja tuskin tässä kesän aikana tulee tehtyä, ulkona riittää tällä hetkellä ihan tarpeeksi tekemistä. Talvella sitten on hyvä aika keskittyä sisäjuttuihin mutta hyvähän se on jo vähän valmiiksi suunnitella ja miettiä vaihtoehtoja :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti