27.5.2019

Uusi kukkapenkki

Tein ihka ensimmäisen kukkapenkin ever!
Ei se varmaan ihan oikeaoppinen ole, mutta tästä oli nyt hyvä aloittaa ja suuntahan on vain ylöspäin :D
 Lähtötilanne oli nurmikolla näkyvä pieni kivi ja iso kumpare sen ympärillä. Kuvasta tuo kumpareen koko ei ihan tule selväksi.
Tarkoitus oli ensin vain ottaa kiveä näkyviin, mutta sitten päätin, että haluan siihen kokeilla myös kukkapenkin tekoa. Joten lapiolla kaivoin ympäriltä reilummin nurmikkoa pois.



Kaivoin maata vielä reilusti pois ja sen jälkeen laitoin kuopaan uutta multaa.


 Eilen kävin ostamassa tähän perennoja. K-Raudassa oli kyllä nimet näkyvillä, mutta kun pääsin kotiin, niin enhän minä enää muistanut mitä nämä oli nimeltään :D
Itselle muistutukseksi: Ota nimikyltistä kuva uusia kasveja ostaessa...
Yritin sitten netistä näitä etsiä ja päädyin nyt siihen, että keltainen on japaninhanhikki, tummalehtinen joku keijunkukka ja violetti karpaattienkello. En kyllä ihan päätäni pantiksi laita oikeellisuudesta.





Penkki näytti niin tyhjälle näiden jälkeen, että siirsin viereisestä kukkapenkistä lisää taimia kasvamaan. Noista tunnistan sammalleimun, muista ei mitään hajua. Pitäisiköhän tässä opetella kukkien tunnistusta vähän paremmaksi :D Luonnonkasveista kyllä tunnistan ison osan, mutta nämä puutarhassa kasvavat on paljon vieraampia.


Nyt sitten olisi vielä tarkoitus kärrätä kiviä tuohon ympärille, niin on sitten samaa näköä kuin viereisellä vanhalla penkillä.


Muutakin puuhaa ulkona on ollut ihan riittämin. Eilen laitettiin kasvamaan ensimmäiset perunat ja sipulit.
Ostettiin yhteensä 5kiloa perunaa, puolet Timo varhaisperunaa ja puolet keskimyöhäistä Nicolaa. Eilen laitettiin maahan Timo, Nicolalle ilmeisesti pitää olla vielä lämpimämmät kelit.
Mietin tuossa, että kerkiäisiköhän tässä vielä idättämään lisää perunoita, ei tuosta  2,5 kilosta nimittäin tullut kuin kaksi lyhyttä riviä Ja siis koko perunamaan alahan olisi reilu 1000m².
Ei nyt sentään koko alalle mutta jos nyt vaikka vielä pari riviä lisää tekisi. 



Kasvihuoneeseen hommasin kasvusäkit jo valmiiksi odottamaan taimia. En ole taimia vielä uskaltanut siirtää ulos kun niin kylmää sadesäätä ollut, varsinkin yöt melkoisen kylmiä.
Mun taimista näyttää kurkut tällä hetkellä parhaimmilta. Tomaatit laitoin varmaan liian myöhään kasvamaan, ne on vieläkin niin pieniä että pitää niiden tilalle ostaa varmaan ihan uudet taimet. Kesäkurpitsoille kävi huonosti, kissat puri kaikki kolme taimea poikki :D Joten pitää käydä ostamassa uudet taimet kesäkurpitsaakin.


Aitakin alkaa olemaan aika hyvällä mallilla, jäljellä olisi jotain 80metrin luokkaa. Mielenkiintoista tämä aidan pystytys näin kivikkoiseen maahan. Joutuu vähän tolpan paikkaa hakemaan kun tuntuu, että jokaisella rautakangen iskulla on aina ensimmäisenä kivi vastassa.  Aitaa tulee yhteensä reilu 300m ja aidattu ala on jotain 7500m² luokkaa. Ei pitäisi ainakaan koiralla olla valittamista :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti