10.6.2019

Kesä koitti

Niin se kesä vaan koitti vaikka toukokuu olikin melkoisen viileää ja sateista. Nyt sentään jo pari päivää on saanut nauttia kunnon lämmöstä. Ja itikoista.
Melkein kuukausi ollaan nyt tässä asuttu. Kuukausi sitten oli vielä melkoisen harmaata ja paljoa ei vielä kukkia kasvanut mutta nyt sitten onkin jo ihan eri meininki. Ihana huomata joka päivä uusia kukkia putkahtaneen esille. Täällä kasvaa ihan hurja määrä eri kukkia, yksi kun lopettaa kukintansa niin seuraava aloittaa.  Pari kertaa on jo ruohonkin saanut leikata, kasvaa kyllä sellainen viidakko alle viikossa :D Mutta saapahan ainakin kasvimaalle katetta ja itselle liikuntaa.

Syreeneitä löytyy tontin joka nurkasta ja näiden tuoksu on niin mahtava ♥





Kissat on päässyt ulos valjaissa ja pian niillä on myös oma ulkotarha mihin pääsee kulkemaan ikkunasta.  


Pari lumipallopensasta löytyy myös. Nämä on ihania, lapsuuden kodissa oli tämmöinen ihan hurjan iso pensas. 




 


Kasvihuone on täyttynyt kasveista. Nuo mun kasvattamat tomaatit kun on vielä sen verran pieniä, niin kävin läheiseltä puutarhalta yhden runkotomaatin ja yhden kirsikkatomaatin. Samalla otin myös yhden huonekurkun ja kaksi kesäkurpitsaa. Kurpitsat pääsi kasvihuoneen takana olevaan lavaan.
Sitten jo ajattelin että en osta enempää taimia mutta seuraavana päivä paikallisesta rautakaupasta lähti matkaan avomaankurkku ja basilika :D
Toki myös ne mun kasvattamat tomaatit, kurkut, paprika ja vesimelonit pääsi kasvariin. Ajattelin ettei näistä varmaan mitään tule, ovat nimittäin sen verran ruipelon näköisiä noihin ostettuihin verrattuna, mutta niin vaan mun kahdessa kurkussa on jo kukkia ja näissä ostetuissa ei. Ehkäpä niistä vielä ihan satoa saakin :)
Jotain varjoa tuohon pitäisi saada, aurinko pääsee porottamaan suoraan kasveihin sekä tuolla meinaa olla ihan liian kuuma vaikka ovi ja ikkuna on auki koko päivän.






Paprikakin aloittaa kukintaa

 En olisi uskonut, että ostan kirpparilta tammen. Tai ylipäätään mitään ulkokasveja.
Lauantaina kävin kirpparikierroksen tekemässä ja kasveja löytyi monesta eri pöydästä. Tammen olen meinannut ostaa ihan muutenkin, niin kiva että se tuli tuolla nyt vastaan. Hieman siinä on kuivahtaneita lehtiä, mutta toivottavasti se siitä vielä lähtee kasvamaan. Täällä Joensuun korkeudella tammi on vähän harvinaisempi puu, ilmeisesti talvien takia. Pitää varmaan talveksi tämä jotenkin suojata ja pupuilta myös.
Lisäksi löysin kalliokielon. Tavallisia kieloja täällä kasvaa paljon, joten katsotaan viihtyykö tämäkin.
Pikkutalviota on aika iso puska, se ilmeisesti lähtee leviämään reippaasti. Laitoin sen nyt alkuun kukkapenkkiin, mutta sen voisi varmaan siirtää johonkin tuonne pensaiden alle, siellä se ainakin mahtuisi leviämään ihan vapaasti.
Ja sitten ostin vielä villiviiniköynnöksen. Tämä vahingossa jakautui kahteen osaan ja toisen laitoin lipputangon luo jos se vaikka lähtisi kasvamaan sitä pitkin ja toisen takapihan terassin viereen johon voisi tehdä kehikon.


Tarttui  mukaan pari huonekasviakin, saniainen ja rönsylilja. Tosin rönsylinjan luulin olevan hopealilja kun lapussa luki niin, mutta kotona vasta googletellessa tajusin ettei mitään hopealiljaa ole edes olemassa. No ainakin kissat tykkäsi, niin kuin kuvasta näkyy... Onneksi ei ole myrkyllinen.
Saniaiset on ihania, toivottavasti tämä kasvaa oikein isoksi.
Saniaisen hoito-ohjetta googletellessa tuli vastaan huvittava artikkeli "Saniainen on suomalaisten inhoama huonekasvi"
Mitä ihmettä? :D Mie oon ilmeisesti jotenkin vinksahtanut, kun kaikki nuo luetellut inhokit löytyy multa eikä ne mun mielestä mitään inhottavia ole. Sitten taas suosikkina oleva kaktus on mun inhokki mitä en nyt niin välttämättä itselleni halua.

Mikä on sun inhokki ja suosikki huonekasvi?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti